Premierul Emil Boc in vizita la Papa Benedict al XVI-lea

Premierul Emil Boc, aflat in vizita oficiala in Italia, a fost primit, miercuri, in audienta privata de catre Papa Benedict al XVI-lea. El i-a daruit Suveranului Pontif un vas de sticla albastra cu fir de aur, realizat de artistul Ioan Nemtoi, a carui galerie se afla pe Calea Victoriei, in apropierea locuintei din Bucuresti a premierului. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului, Emil Boc i-a multumit Suveranului Pontif pentru sprijinul pe care Biserica Catolica il acorda comunitatilor religioase romanesti din Italia, in special, si din diaspora, in general, “sprijin care faciliteaza integrarea romanilor care traiesc si muncesc” in strainatate.

No, acu minteni trebe sa ne imajinam cum o fost dimineata asta pentru Boc, pentru ca una e sa merji la v’un arhiereu, ma rog, la v’o vladica din Kolosvar…Cluj, intalejeti voi…si alta e sa te intalnesti cu Papa de la Roma. Ca la vladica meri c’o palinca, c’o slana mai de soi, ori daca te afli mai avut, precum alte obraze spalate, meri c’o mitra, cu odajdii aurite. Ori cu 3000 die euroi, cum o mers cel marsav gazetar la Preasfintia Sa Teodosie, de l-o amagit sa-l faca popa din mirean, cu toate ca nu era deprins cu cele sfinte.

Ionut Muresan

Da’ la Papa de la Roma cu ce meri, ca plocon, ca nu-i de saga, te faci die ras, de ti se duce buhu-n tata Europa, ba chiar si pasta ocean, de-o sa se rada de tine pana si penticostalii ceia niegri. No, cum va spuniam, pa Boc il incerca mare cumpana. Minteni ce-o facut uochi si s-o primenit pe fata, si-o imbracat surtucul cela de domn si s-o dus pasta drum, oblu la boltile celea ghe plocoane, ca sa-i ia oaresce lu’ Papa. La boltile celea de pa Calea Victoriei, die unghe isi cumpara boierii pomezi si parfumuri ghe soi, Boc o vaz’t tat felu’ de minunatii, d’apai n-o putut cumpara ninica, ca nu poti mere la Papa cu astfel die lucruri lumesti. No, pula calului, cum sa-i ieie lu’ Papa toale ghe firma, ori pomezi, ca doara se stie ca Papa nu se faleste decat cu clopu cela nalt, alb, si umbla fara itari, numa’ cu chimesa ceea, care-i tat alba, si cu toiagu-n care-i priponit un Iisus ghe aur…No, bozmeg, ce sa-i ieie?!

Ei, si o tat cujetat Boc, si s-o tat plimbat pe-acolo, vorba aia, ca un coi intr-o caldare, fara sa gasasca ceva pe potriva. Taman cand sa se deie batut o vaz’t ceea ce sa numeste la oras galerie ghe arta, iara Boc, care s-o deprins cu astfel de fandoseli regatene, s-o gandit ca-i musai sa gasasca ceva pe-acolo. No, si-n lontru era plin ghe oale si ulcele, dar nu din celea-n care tineti voi gulasul, nici vorba, erau din celea-n care nu se manca, de’s doar spre admiratie. Te tat uiti la ele si te tat minunezi. Intr-un colt, vaz’t-a Boc ceva aparte, o sticla albastra cu fir ghe aur, si o luat-o, o cantarit-o, o cercat-o sa nu hie lucru slab si o zis, No, apai asta-i pantru Papa! Domne-ti multam’, ca meream altminteri cu palma-n cur…

Asa ca s-o suit in avion degraba, fara merinde, fara ninica…Dracu’ baje in ea slana, ca intarzii la Papa, s-orcum mi-or lua brisca ‘nainte sa urc!

Ganditi ca s-or gatat problemele?! Apai voi nu cujetati ca mai marii cestui stat, ca doara d-aia intingheti ghe salarii si ghe penzii, cum intinghe gaia matu si tat nu v-ajung. No, acu’-i acu’, ce sa vorgheasca cu Suveranu Pontif… Ca doara n-o sa-i spuie ghe Lejea unica ghe salarizare si cum tata suflarea ghe dascali, ghe contopisti, ghe juzi si ghe alti fonctionari au sarit ghe cur in sus din pricina cestei pravile, ghe nu mai lucra nime’ si tati is in greva.

Nem, nici vorba, ca tat n-ar pricepe Papa ghespre ce-i vorba, cum nu pricep nici cei fonctionari cand le zice Boc ca lefurile nu vor scadea, ba chiar vor creste pe ici, pe colea, da’ ei cand baga mana-n jeb dau cu des’tele ghe cusatura. S-apoi, in zece minute cat tine intalnirea oricum n-ar ave timp sa sa faca intales. Musai deci sa vorgheasca ghespre cum parohiile romanesti sunt gazduite cu generozitate ghe episcopiile din Italia si sa-i multameasca pentru sprijinul pe care Biserica Catolica il ofera comunitatilor romanesti. Apoi numaidecat cei doi au tinut sa “evidentieze importanta promovarii valorilor crestine in intreaga Europa, precum si necesitatea angajarii unui dialog al culturilor si al civilizatiilor”. Apai, trebuia Boc sa-i arate lu’ Papa ca nu numa Sfintia sa se indarjeste impotriva casatoriilor intre sodomiti, adica ceia care se poseda pre din dos, si-o dau la caca, se iubesc in cur, cum sa va mai spui sa ma intalejeti…ci si noi, crestinii din Romania. Si nu numa’ Suveranu Pontif denunta avorturile, macar ca s-or inmulti tigancile pe-acolo, prin Italia, intr-atat incat va fi musai sa chibzuiasca Sfintia Sa daca n-o hi mai bine sa blagosloveasca lepadarea puradeilor nenascuti.

Reclame

Un gând despre &8222;Premierul Emil Boc in vizita la Papa Benedict al XVI-lea&8221;

  1. cu siguranta unul dintre cele mai misto pasaje ce au iesit pana acum din colaborarea unui pc, a internet-ului si al talentului dumitale 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s