Călugăru Manase: Tri lotri or cercat să fure moaştele Sfântului Nectarie

No, videţi, drajii mei, cum lucră Duhu Sfânt întru slavarea odoarelor Bisericii noastre? Pi la Utrenie nişte lotri spurcaţi or cercat să fure moaştele Sfântului Nectarie, cel degrabă ghe boli vindecătoriu, numa că Duhu Sfânt minteni le-o scos în cale o patrulă ghe miliţie, ghe i-o prins cu mâţa-n sac (Domne iartă-mă, cu moaştele vroiam să spun) şi i-o îmburduşit pe tăţi în puşcărie.

Ce alte dovezi cearcă tăţi ateii ceia bolunzi să găsască pentru a vă amăgi pre voi cei slabi cu duhu cum că n-ar exista Dumnezo. Bolunzi, zic, că bolund la cap îi cela ce-şi spune în sufletul său că nu exista Dumnezo – aşa cum ştim din Psalmi. Cum să nu existe? Apăi îi clar că există şi că veghează asupra hiilor săi, că altfel cum vă explicaţi că alt lotru, care o furat, luni, 5.100 ghe lei şi 3.100 ghe ieuro ghe la Piraeus Bank nu s-o întâlnit cu miliţia şi n-o fost prins nici până acu. Măcar că ghe luni până azi o hi beut banii ceia, că nu îs chiar atât ghe mulţi.

Aşadar Dumnezo o vegheat asupra moaştelor Sfântului Nectarie, cel de cancer mântuitoriu, dar n-o mişcat niciun deşt sfânt când o fost vorba ghe banii ceia – căci banu îi ochiu dracului. Bani întinaţi erai ceia, cum îs tăţi banii bancherilor iudeo-masoni, care nu mai ştiu cum să-i jupoaie ghe arginţi pe creştinii pravoslavnici care, ghe Satana înghemnaţi, şi-or luat plasme-n rate ca să se hlizească la emisiuni smintite, cum îs ălea ghe pi OTV, când mai cuminche ar hi să se roaje.

Vremuri ghe prigoană ne pasc, hii mei draji, iată or ajuns lotrii să pohtească la odoare bisericieşti şi la moaşte sfinte, pe care gândesc că vor să le treacă graniţa şi să le scoată la produs ca pe femeile uşoare, mirese ale lui Belzebut. Sigur asta aveau de gând acei nelegiuiţi. Să fugă în străinătate cu moaştele Sfântului Nectarie, unghe urmau să le scoată la pupat pe bani grei, ori ghe câte ori acestea se vor hi muruit mir sfânt – căci şi aceste moaşte băltesc întru slava lui Hristos ca şi cele ghe la Aiud. Aşa că vă spui ca ghe hiecare dată, strânjeţi glaja ghe pivă în mâni şi spuneţi neîncetat rugăciunea inimii căci vremurile îs aproape!
+Călugăru Manase

Trei prahoveni au fost reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri, după ce au jefuit Mănăstirea Radu Vodă din Sectorul 4 al Capitalei. Hoţii au furat inclusiv moaştele Sfântului Nectarie, transmite Realitatea Tv. Jaful a avut loc în jurul orei 4.00, trei dintre hoţi fiind prinşi la scurt timp. O a patra persoană, care a reuşit să fugă, a fost identificată şi este căutată de poliţişti. Potrivit oficialilor Poliţiei Capitalei, hoţii au furat şi banii din cutia milei. „Au pătruns în Mănăstire prin forţarea uşii, au sustras o pungă în care se afla o sumă mică de bani şi moaştele Sfântului. Trei au fost prinşi după aproximativ 100 de metri de echipajele Secţiei 14. Cel de-al patrulea a reuşit să scape, însă cunoaştem identitatea sa”, a declarat Christian Ciocan, purtărtorul de cuvânt al Politiei Capitalei, citat de Realitatea Tv.

Reclame

18 gânduri despre &8222;Călugăru Manase: Tri lotri or cercat să fure moaştele Sfântului Nectarie&8221;

 1. @buer

  =>dar daca tu un ateu credincios in zeul Darwin ,nu ai patit nimic pana acum ,inseamna ca Dumnezeu nu exista ,nu? sau,daca exista Dumnezeu, ..poate se face cu tine acum ,o minune si mai mare decat prinderea hotilor ..caci aceia erau hoti ai unor moaste pe cand tu esti hot al slavei Sefului tuturor sfintilor cu moaste .

  1. inteleg ca tu esti unul dintre aia care folosesc logica primara pentru a demonstra probleme de metafizica. nu mai bine incersi sa te scobesti in nas cu un ciocan rotopercutor?

 2. @buer
  am citit si articolul :”Dumnezeu nu exista din cauza mea” si afirmatia :

  „Pravoslavnicii spun ca Dumnezeu este perfect, atunci cum se face ca opera lui este imperfecta? ”

  =>e o autofaultare „magistrala” demna de o fiinta imperfecta care este omul care demonsreaza opusul a ce se vrea de demonstrat.

  1. tot omul e imperfect.
  2.autorul articolului e om .
  3.articolul e un produs al omului imperfect.

  =>din ceva imperfect rezulta ceva imperfect
  CONCLUZIA:
  Dintr-un om imperfect (in cazul nostru autorul articolului ) nu poate rezulta ceva perfect .=>tot ce face omul e imperfect INCLUSIV ARTICOLUL respectiv:”Dumnezeu nu exista din cauza mea” E IMPERFECT . =>ideea articolului e imperfecta ,concluzia e imperfecta,logica e imperfecta ,totul e imperfect

  @buer spune:
  „Uita-te la tine. Esti o fiinta imperfecta. Dumnezeu nu poate exista tocmai pentru ca existi tu. ”

  =>fiind o fiinta imperfecta nu ai cum sa tragi concluzii perfecte deci :”Dumnezeu NU POATE EXISTA …”e o concluzie IMPERFECTA .

  =>CEA PERFECTA E OPUSUL CELEI IMPERFECTE : Dumnezeu exista ! (pentru ca tu omul imperfect ai spus ca nu exista .)

  1. Dar la fel si tu esti imperfect! Asadar, mergand pe logica ta, afirmatia ta cu „|Dumnezeu exista” e la fel de imperfecta. Stai prost tare cu logica, dar nu te mai saturi sa o tot arati.

 3. @Dada spune:
  „Dar la fel si tu esti imperfect! Asadar, mergand pe logica ta, afirmatia ta cu “|Dumnezeu exista” e la fel de imperfecta.”

  -> afirmatia ta e si mai ilogica decat a prietenului nostru pentru ca :

  1.eu NU am afirmat ca :Dumnezeu exista !ci a reiesit din afirmatia celui care a scris articolul,fiind doar raspunsul perfect la concluzia imperfecta a omului imperfect.

  =>tu om imperfect afirmi ca :Dumnezeu nu exista !
  singurele 2 fete ale monedei sunt
  1.Dumnezeu exista !
  2.Dumnezeu nu exista!

  tu fiind imperfect ai ales 1.Dumnezeu nu exista ! care e o concluzia imperfecta =>nu mai ramane decat varianta cealalta ! adica :2.Dumnezeu exista! deci nu eu am ales-o ci a rezultat din propria lui demonstratie!

  1.

  1. Wow…sper ca nu esti profesor de logica ca imi era mila de elevii tai.
   Cine a zis ca dumnezeu exista? Nu tot un om? Daca toti oamenii sunt imperfecti nu inseamna, conform firului tau „logic”, ca si ala de a zis primul ca dumnezeu exista ca e la randu-i imperfect? Sau imperfecti sunt doar cei care nu cred sau cred in altceva decat in dumnezeul tau?

 4. @Dada spune :
  „sper ca nu esti profesor de logica ca imi era mila de elevii tai.”

  =>nu ,sunt doar un paznic la o intreprindere,dar sa nu mai spui la nimeni ca tu esti logica ,da? ca nu esti deloc ,dupa cum urmeaza:

  „Cine a zis ca dumnezeu exista? Nu tot un om? ”

  =>EXACT. tot un om era ,numai ca …

  1.omu ‘ ala NU a „nascut” ,autonom ,din propria minte imperfecta conceptul de DUMNEZEU ci i-a fost descoperit de „proprietarul” conceptului :adica de insusi Dumnezeu. fara aceasta descoperire omul n-ar fi avut acest concept ,ci numai „piedestalul” gol al conceptului ;
  ->credinciosul STIE ca e imperfect si accepta conceptul perfect de Dumnezeu spre a se desavarsi…

  pe cand :

  2.omu’ ateu a „nascut ,autonom, din propria minte imperfecta conceptul de : NU EXISTA DUMNEZEU=>ateul a lucrat cu un concept pe care IL ARE SI EL IN CREIER ,dar spre deosebire de cel credincios ,ateul zice conceptului de Dumnezeu :NU EXISTI ! si desi ii zice asa conceptul de Dumnezeu ramane viu in mintea ateului,nu dispare 🙂
  ->ateul recunoaste ca este imperfect dar se poarta de parca ar fi perfect : nu accepta ca ar exista cineva superior lui . 🙂 logica atee in actiune !

  PS:de unde are ateul conceptul de imperfectiune ? comparativ cu ce anume spune ateul ca e imperfect?

  1. Nu puteti prezenta nici macar o dovada ca exista un anume zeu, indiferent ca il cheama Dumnezeu, Alah, Buru-Buru(cum spunea cineva pe aici) etc. Sunt doar fiinte imaginare si atat. Exact cu inainte de crestinism oamenii isi explicau inexplicabilul prin intermediul diferitilor zei( al ploii, al tunetului, al fertilitatii etc, cred ca esti la curent cu mitologia) asa si acum isi doresc sa mearga pe acelasi pattern, dupa parerea mea, pentru ca le e lene sa gandeasca, le e lene sa se apuce sa schimbe cu ceva existenta lor si in primul rand le e frica sa isi asume pe deplin consecintele faptelor lor.
   Ca sa revin la afirmatii „imperfecte”…in primul rand am mers pe logica ta, mult mai deficitara decat a mea. Ambele afirmatii, si ca exista si ca nu, pot fi la fel de adevarate sau la fel de false. Nu se face analiza structurii frazei ca sa zici ca-i imperfecta, faci analiza logicii ei, a veridicitatii ei…sau asa cred cel putin. De-asta, felul tau de a aduce argumente, ma zapaceste complet. Tu tragi concluzii asa cum tragi apa la buda, dar in fine…nu stau sa te judec eu acum.
   Conceptul, ca bine ii zici, de dumnezeu ramane in mintea ateului pentru ca sunteti multi voi astia care ni-l tot bagati pe gat cu de-a sila, ba cu o ora obligatorie de religie, ba cu bisericuta peste bisericuta, ba cu discutiile voastre interminabile referitoare la marimea si bunatatea celui halucinat de voi, etc. Cum sa te retragi din toate astea. Eu daca ma duc pe scara blocului si urlu ca nu cred in dumnezeu, ma maltrateaza mamaile pana mor ca am zis „blasfemia’ asta. Voi credinciosii credeti ca detineti adevarul absolut, desi difera de la un credincios la altul si desi nu prea sunteti dusi prin alte parti decat pe la biserica si atat.
   Dar de ce ai nevoie de cineva care sa te vada, sa te stie mereu unde esti si ce faci? Altfel voi nu puteti face treaba? Tre sa stea cineva mereu cu biciul pe voi ca sa faceti ce trebuie? Ai da in cap, tu personal, daca ideea de dumnezeu care te va trimite in focul vesnic, se dovedeste a fi falsa?
   Omul in general, racand rabat de orientarea religioasa, e imperfect in primul rand pentru ca e susceptibil la boli(indiferent de ce fle de boli discutam), daca nu se imbraca iarna moare de frig, e imoral din fire, din nastere, ca asta sta scris in codul lui genetic, nevoia de zei il face imperfect, nevoia de sex, de mancare, de somn, de sex, nevoia de a socializa, de a nu fi singur, pofteste…pana mea…sunt o groaza.
   Tu de ce crezi ca omul e imperfect?

 5. ba asta nu e ateu, e satanist. exista o diferenta enorma intre cele 2. daca pe primul il mai poti convinge, pe al 2-lea n-ai nicio sansa. el si-a ales maestru, si-a facut si o icoana cu el, mai sus daca n-ai obs, deci.. 2 cuvinte crestinesti pt aceasta lepadatura: mori bah!

 6. acu nici Sf.Nectarie nu-ti da pace…era de asteptat…chiar s-ar putea sa o fi incurcat „rau”, sa nu te plangi ca nu ti s-a spus, Sfantul isi rezolva direct treburile, fara gluma…

  1. pai asta era subiectul care se plia pe directia blogului la momentul respectiv. nu putem scrie „adanc” in fiecare zi.

 7. Buna! Am intrat pe site-ul tau dintr-o greseala. Am citit un articol de-al tau. Imi amintesti de ieromonahul Savatie Bastovoi, cand era un mirean ateu. Acum este preot si calugar. Este un filosof dar si un om extrem de realist. Ti l-as recomanda sa-i citesti cartile. Cred ca-ti place sa te informezi mereu, si iti garantez ca iti vor placea scrierile lui. Cauta-l pe net, il vei gasi cu siguranta ca esti baiat destept. Numai bine iti doresc. Mi-a placut aia cu „frumoasa magaritza, parinte”. Ar trebui s-o pui in aplicare, dar cu dragoste si rabdare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s